De bron van de gedachte

Als jonge vrouw was ik altijd al op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van huidverzorging. Ik bezocht toen al meerdere salons in Nederland die innovatieve behandelingen aanboden, dat vond ik mega interessant en daar wilde ik alles over weten. Toen ik op een dag weer voor een volledig nieuwe huidbehandeling, naar het midden van het land was afgereisd, adviseerde iemand mij daar om zelf schoonheidsspecialiste te worden. Aangezien ik er eigenlijk best zelf al zoveel van af wist en mij er zo voor interesseerde. Het was toen alsof alles ineens heel duidelijk werd en ik wist dat dit mijn roeping was.

Daar is de basis voor Sil Ethard’s gelegd, ik had de passie voor het vak, de interesse voor behandelingen en producten, en ik wist inmiddels veel over huidverzorging. Na het behalen van mijn diploma en een intensieve stageperiode, ben ik begonnen met mijn eigen schoonheidssalon in Rotterdam.

Learning by doing

Een van mijn passies is het werken met de allerbeste producten voor de behandelingen van mijn klanten. Zoals ik zelf ook altijd op zoek ben naar innovatie en kwaliteit, wil ik ook voor mijn klanten het allerbeste. Naast mijn eigen lijn, werk ik in de salon nog steeds met andere goede producten waar ik zelf ook 100 procent achter sta.

Role model

Hoewel ik zelf een probleemloze huid heb, voelt een grote groep van mijn klanten zich verwant met mij vanwege mijn huidtype/huidskleur. In het grote aanbod van skincare producten, vragen zij zich regelmatig af welke producten uit dat ruime assortiment specifiek bij hun getinte huidtype passen en ik kan ze daar als ervaringsdeskundige goed in adviseren.

Eenvoudig, toegankelijk en vegan

Ongeacht leeftijd of huidtype; in mijn salon merk ik elke dag dat vrouwen niet goed weten welke producten ze moeten gebruiken voor hun persoonlijke huidverzorging. Dit heeft mij geïnspireerd tot het ontwikkelen van een eigen lijn van verzorgingsproducten, waarvan ik weet dat ze verzorgend, verstevigd en puur zijn, daarom heb ik ook gekozen voor vegan werkstoffen.

Donatie aan de Nederlandse Nierstichting

Mijn gezondheid is heel belangrijk voor mij, ik probeer een gezonde levensstijl te leven en let op mijn voeding en zorg voor veel beweging. Ik ben veel in de sportschool te vinden, en mediteer ook elke ochtend en avond voor mijn mentale rust en focus. Daar sluit voor mij yoga eveneens goed bij aan.

Op een dag werd mij nog eens extra duidelijk dat een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is. Zonder duidelijke reden begon ik kilo’s af te vallen en had ik totaal geen energie, ik was ontzettend moe, iets wat volstrekt niet bij mij past. Toen ik ten einde raad bij de dokterspost terecht kwam en ik gelijk door kon naar de intensive care had ik pas door dat er iets echt goed fout zat. Ik bleek nierfalen te hebben, moest gelijk op zoek naar een donor en liep ineens bij de predialyse afdeling. Het had weinig gescheeld of ik had moeten gaan dialyseren. Gelukkig door medicatie en hele goede zorgen van mijn nefroloog zijn mijn waardes omhoog gegaan en heb ik geen donortransplantatie nodig gehad, maar ondanks dat alles goed gaat met mij, ben ik door deze tijd voor altijd een nierpatiënt die altijd onder controle van artsen staat.

Het inzicht dat een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is, heeft mij doen besluiten de Nierstichting Nederland te ondersteunen met een deel van de opbrengst van Sil Ethard’s Skincare.